torstai 8. tammikuuta 2015



Vastaanottovirkailijat tekivät oman
blogikertomuksen liittyen opintoihinsa,
opettajanaan Claus Norrgrann. Olkaa hyvät!




Aamiaisen merkitys hotelliasiakkaille!

Viimeisen vuosikurssin vastaanottovirkailijaopiskelijat (MMVA12A) tekivät loppuvuodesta tutkimuksen siitä, mitkä ovat hotelliasiakkaan tärkeimmät hotellin valintaan vaikuttavat tekijät. Aamiainen nousi erääksi tärkeimmäksi tekijäksi. Ryhmä päätti ottaa selville miksi aamiainen on niin tärkeä ateria ja mikä hotelliaamiaisessa on asiakkaalle tärkeää?


 
 

Maukkaalla ja terveellisellä aamiaisella alkaa hyvä päivä, joka antaa energiaa aivoille sekä lihaksille ja katkaisee nukkumisen aiheuttaman paastotilan. Aamiaisen osuus päivän ravinnonsaannista tulisikin olla 20–25%. Aamiaisella on myönteinen vaikutus terveyteen, mielialaan ja jaksamiseen. On tutkittu, että aamiainen säätelee ruokahalua koko loppupäivän ajan, minkä vuoksi sillä voidaan myös ehkäistä ylipainoa.

Opiskelijat eivät yleensä syö ollenkaan aamupalaa, koska sen ajatteleminenkin aiheuttaa huonon olon. Aamiaisen väliin jättäminen saattaa aiheuttaa korkeaa kolesterolia ja liian suuren päivittäisen energiansaannin, joka aiheuttaa mm. ylipainoa. Myös ryhmänohjaaja Claus Norrgrann on huomannut, että väliin jätetty aamiainen vaikuttaa oleellisesti opiskelijoiden vireystasoon aamun aikana.



 


Ryhmä kävi tutustumassa vaasalaisten hotellien aamiaistarjontaan. Henkilökunnan haastatteluista kävi ilmi, että liikematkustajat syövät melko perusaamiaisen sisältäen mm. kahvi/tee, leipää, leikkeleitä ja juustoa. Loma- ja viikonloppumatkustajat sitä vastoin syövät kattavamman aamiaisen, jota ei välttämättä aina kotona valmisteta.
Vielä muutama vuosi sitten smoothiet olivat suosittuja ja trendikkäitä, mutta nyt suosio on laantunut. Suosittuja näyttävät olevan nyt proteiinipitoiset tuotteet, tuoreet ja kuivatut hedelmät, siemenet, pähkinät jne. Myös luomu- ja lähituotteet ovat suosittuja, kertoi Radisson Blu hotellin aamiaisvastaava. Hotelli Astor Vaasassa panostaa taasen lähellä tuotettuihin aamiaistuotteisiin. Näitä tuotteita ovat mm. juustot, hunaja, kala ja leipomotuotteet.
Ryhmä halusi kokeilla smoothien valmistusta itse ja löysi hyvän reseptin netistä. Ohje on neljälle henkilölle ja onnistuu käden käänteessä myös kotioloissa:
Terveellinen aamunaloitus – smoothie (4:lle)
-          pilkottu tuore ananas
-          n. 2 dl tuoreita tai pakastemansikoita
-          2 dl (purkki) luonnonjogurttia
Laatijat: MMVA12A






 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti