Vastaanottovirkailijat tekivät oman
blogikertomuksen liittyen opintoihinsa,
opettajanaan Claus Norrgrann. Olkaa hyvät!
Aamiaisen merkitys
hotelliasiakkaille!
Viimeisen
vuosikurssin vastaanottovirkailijaopiskelijat (MMVA12A) tekivät loppuvuodesta
tutkimuksen siitä, mitkä ovat hotelliasiakkaan tärkeimmät hotellin valintaan
vaikuttavat tekijät. Aamiainen nousi erääksi tärkeimmäksi tekijäksi. Ryhmä
päätti ottaa selville miksi aamiainen on niin tärkeä ateria ja mikä hotelliaamiaisessa
on asiakkaalle tärkeää?
Maukkaalla
ja terveellisellä aamiaisella alkaa hyvä päivä, joka antaa energiaa aivoille
sekä lihaksille ja katkaisee nukkumisen aiheuttaman paastotilan. Aamiaisen
osuus päivän ravinnonsaannista tulisikin olla 20–25%. Aamiaisella on myönteinen
vaikutus terveyteen, mielialaan ja jaksamiseen. On tutkittu, että aamiainen
säätelee ruokahalua koko loppupäivän ajan, minkä vuoksi sillä voidaan myös
ehkäistä ylipainoa.
Opiskelijat
eivät yleensä syö ollenkaan aamupalaa, koska sen ajatteleminenkin aiheuttaa huonon
olon. Aamiaisen väliin jättäminen saattaa aiheuttaa korkeaa kolesterolia ja
liian suuren päivittäisen energiansaannin, joka aiheuttaa mm. ylipainoa. Myös
ryhmänohjaaja Claus Norrgrann on huomannut, että väliin jätetty aamiainen
vaikuttaa oleellisesti opiskelijoiden vireystasoon aamun aikana.
Ryhmä kävi
tutustumassa vaasalaisten hotellien aamiaistarjontaan. Henkilökunnan
haastatteluista kävi ilmi, että liikematkustajat syövät melko perusaamiaisen
sisältäen mm. kahvi/tee, leipää, leikkeleitä ja juustoa. Loma- ja
viikonloppumatkustajat sitä vastoin syövät kattavamman aamiaisen, jota ei
välttämättä aina kotona valmisteta.
Vielä
muutama vuosi sitten smoothiet olivat suosittuja ja trendikkäitä, mutta nyt
suosio on laantunut. Suosittuja näyttävät olevan nyt proteiinipitoiset
tuotteet, tuoreet ja kuivatut hedelmät, siemenet, pähkinät jne. Myös luomu- ja
lähituotteet ovat suosittuja, kertoi Radisson Blu hotellin aamiaisvastaava. Hotelli
Astor Vaasassa panostaa taasen lähellä tuotettuihin aamiaistuotteisiin. Näitä
tuotteita ovat mm. juustot, hunaja, kala ja leipomotuotteet.
Ryhmä halusi
kokeilla smoothien valmistusta itse ja löysi hyvän reseptin netistä. Ohje on
neljälle henkilölle ja onnistuu käden käänteessä myös kotioloissa:
Terveellinen aamunaloitus – smoothie (4:lle)
-
pilkottu
tuore ananas
-
n.
2 dl tuoreita tai pakastemansikoita
-
2
dl (purkki) luonnonjogurttia
Laatijat: MMVA12A
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti