torstai 12. marraskuuta 2015



      RUOKAA POHJANMAALTA TAPAHTUMA OLI SILVERIASSA LOKAKUUSSA


Tapahtuman ideana oli tarjota mahdollisuus alueen elintarviketuottajien näyttäytyä alan ja alueen ammattilaisille niin ravintola-, suurkeittiö kuin vähittäiskauppasektorilta. Vieraille oli koulumme luokkatiloissa tarjolla 25:n näytteilleasettajan lisäksi mielenkiintoinen seminaari, jossa mukana oli  (mm. ralliautoilija Jari-Matti Latvalan henkinen valmentaja Christoph Treier)
Silveria ravintolassa tarjoiltiin opiskelijoiden valmistama sekä tarjoilema Buffetruokailu vieraille. Siellä tarjolla oli lähi raaka-aineista valmistettuja ruokia; alku-, pääruuista aina jälkiruokiin. Auditoriossamme kokoontui asiantuntijoiden makuraati tuotekeihtyksen tueksi (Närpiön Vihannes ja Jepo) Liekitysesitystä ja paljon muuta.
Tapahtuma oli onnistunut ja alan ihmiset tapasivat toisiaan raakkaan asian merkeissä, nimeltään RUOKA!
Yhteistyössä; Närpes grönsaker, Silveria, JEPO


Kuvia Buffeesta Silveriassa


Ruuan suunnittelusta sekä valmistuksesta vastasi luokka MMKO14A ruorissa Arja Myllykangas sekä Pasi Virtanen


Pöytänumerointia omenoihin


                                                 Servettejä tehtiin jo ennakkoon....

Veranda-, ja tarjoilutilojen ennakkovalmisteluja tekivät ja suunnittelivat luokat MTKS14A sekä MMTV14A , Annika Lithen ja Oili Tankka ohjaten









                                                                   Kattamista





Kurkkuvettä juomaksi asiakkaille, omppuja koristeeksi




AlkuruokaBuffan esillelaittoa:

-Saariston salaattisekoitus
-  Riitan-Herkun leipäjuustoinen pekonisalaatti
- Jeppolainen Äijäperunasalaatti
- Närpiön kurkku-omenasalaatti
- Lea-äidin kurkkupikkelsi
- Lohitäytteinen kalarulla 
- Närpes delikatesser, lämminsavustettua lohta, munavuokaa
- Björkensin leikkeitä, Granholmin hyytelöitä




     
                 

  Jälkiruokapöytä syntyy

               -  Porkkana-tyyrnijäätelöä
         - Punajuuri-jogurttihyytelöä
       - Tomaattijäätelöä
                  - Kurkku-kermahyytelö
        - Fariinisokerilla säikäytetty puolukkarahka
        - Perunakakkua
       - Valion juustoja
            - Täytekakku syksyn marjoista






                                       
Ruokavalmisteluja






Pian on valmista, ossaavatkohan tarjoilijat kertoa tuotteiden sisällön ja historian?

 ¨

                                       Kokkien ihanat kastikkeet kuparipannuissa:

                                  Punaviinikastike, kermakastike, sienikastike, bearnaisekastike, jouluisten                                                                            hedelmien kastike




Lämminruoka menu

- Oravaisten savustamon suolattu sian uunipasiti
- Snellmannin chuck roll ylikypsää naudan niskaa kahdella tavalla
- Snellmannin ylikypsää porsaan poskea kahdella tavalla
- Karamellisoitua Björkensun porsaan kasleria
- Snellmannin fish and chips 



Ihanat öljypohjaiset kastikkeet



Luomukahvia



KIITOS, Oli Hienoa olla osana tätä........muiden lisäksi :)









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti