Kyrö Distillery Company 10.9.2018
Måndagen den 10 september besökte vår klass, från Vamia, Kyrö destilleri. Vi går på trean och studerar till både kock och servitör.
Just nu studerar vi tillverkning och försäljning av drycker. Vi bestämde oss för att besöka Kyrö destilleri eftersom vi ville få en inblick i destilleringen av whisky och gin. I skolan har vi diskuterat om olika destilleringsmetoder och om framställning av alkohol.
Tony Sivula gav oss en guidad tur genom fabriken. Han berättade att
företaget grundades tack vare en bastukväll. De satt och drack amerikansk råg
whisky och funderade varför råg whisky inte tidigare hade tillverkats i
Finland. I Finland konsumerar vi mest råg i hela världen. Whisky-iden växte
till ett företag som snart kom igång med whiskyproduktionen. Under tiden som
whiskyn lagrades började företaget producera gin, av råg, för att få andra
inkomster. En av deras gin sorter, Napue,
vann år 2015 inom gin & tonic i tävlingen IWSC Wine and Spirits.
Vi tycker att destilleringsprocessen och deras användning av
lokalproducerade produkter var väldigt intressant. Den guidade turen var
lärorik och inspirerande. Vi rekommenderar även andra att besöka företaget.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti